Direct naar de inhoud

Theaterspel WIJ ZIJN DE STAD

Evenement informatie

Datum en Tijd:

Locatie:

Stadsbouwhuis, Leiden

Adres:

Langegracht 72

Contact

Afdeling leiden
Naar Google Maps

Het is nu 2024. Als je vandaag de dag een jongen bent, zet dan vier ogen op de dobbelsteen. Als je een meisje bent, zet je er drie.

WIJ ZIJN DE STAD is een levensgroot gezelschapsspel waarin jij de pion bent. Met het paspoort van een net geboren baby in je ene hand en een dobbelsteen vol met kansen in de andere hand, bewandel je de levensloop van deze stadsbewoner. Van het plusklasje op de basisschool tot de kansen op de arbeidsmarkt, van een klein misdrijf tijdens de puberteit tot een ingrijpende gebeurtenis op latere leeftijd. Stap in de schoenen van Fleur, Edino, Isaya, Henkie of een van de andere Leidenaren en ontdek of er zoiets bestaat als gelijke kansen.

Als Humanistisch Verbond vinden we dat iedereen vrij is om zijn leven naar eigen keuze vorm te geven. Maar is dit eigenlijk wel voor iedereen weggelegd? En hoe zit het met de gelijkwaardigheid die we zo hoog in het vaandel hebben? Zijn de kansen in onze samenleving wel gelijk zoals er zo vaak beweerd wordt? Dat is de kern van het theaterspel Wij zijn de Stad.  

Het spel is door PS Theater ontworpen om inzicht te krijgen in de realiteit van kansenongelijkheid door zelf te ervaren wat er gebeurt wanneer je op basis van je geslacht, afkomst of verleden minder stappen kunt zetten in onze maatschappij. Op zondag 14 april 2024 heb je de kans om deze unieke beleving te ervaren en stil te staan bij deze zeer actuele vraagstukken. En na afloop is er alle ruimte om over het thema in gesprek te gaan met elkaar en van gedachten te wisselen. 

Kijk voor meer informatie op: https://pstheater.nl/agenda/wij-zijn-de-stad/

Datum | 14 april 2024
Tijdstip | 14.00 uur
Plaats | Stadsbouwhuis, Langegracht 72 in Leiden
Prijs (inclusief koffie/thee) |
€ 10 voor leden Humanistisch Verbond; bij minimum inkomen en studenten
€ 15 voor niet-leden
Opgeven | Graag een mail aan [email protected].nl