Direct naar de inhoud

Workshop ‘Taal is van ons allemaal en van iedereen in het bijzonder’

Evenement informatie

Datum en Tijd:

Locatie:

Huys van Leyden, Leiden

Adres:

Oude Singel 212

Afdeling leiden

Ontdek tijdens deze workshop hoe je taal in je voordeel kunt laten werken, of het nu gaat om het creëren of verbeteren van verbinding met anderen of het vermijden van onbedoelde afstand. In twee sessies van 45 minuten ervaar je de diepten van communicatie en de magie van het bewuste gebruik van taal als instrument. 

Sessie 1: “Taal is niet waardenvrij”
Woorden en waarden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Woorden dienen niet alleen om gedachten en gevoelens uit te drukken, ze weerspiegelen ook de waarden die diep in onze cultuur en samenleving geworteld zijn; onze woordkeuze onthult onze overtuigingen en prioriteiten. In deze inspirerende sessie bekijken we communicatie vanuit verschillende invalshoeken en gaan we begrijpen hoe taal en denken met elkaar zijn verbonden. We gaan ook zelf met taal aan de slag.

Sessie 2: “De kunst van Empathische Communicatie”
In deze sessie gaan we dieper in op empathische communicatie en leer je hoe je jouw communicatiestijl kunt afstemmen op anderen om een sterke verbinding te leggen en om begrip en empathie te bevorderen. Je zult nog beter het belang gaan begrijpen van luisteren, zowel naar de woorden als naar de non-verbale signalen van anderen. Ontdek hoe dit je kan helpen om de behoeften en verlangens van mensen beter te begrijpen en effectiever te reageren op hun emoties. Door empathische communicatie te omarmen, kun je bruggen slaan en echte verbindingen creëren, zelfs met mensen die ogenschijnlijk verschillend zijn.

Datum | 26 mei 2024
Tijd | 14.00 – 16:00 uur
Locatie | Huys van Leyden, Oude Singel 212, Leiden
Docent | Carole Westerkamp
Prijs (inclusief koffie/thee) | 
€ 15,- leden Humanistisch Verbond; bij minimum inkomen en studenten
€ 20,- voor niet-leden 

Opgeven | Graag aanmelden door te mailen naar [email protected]. Daarna volgt informatie over betaling.